EDE Film

 

EDE Film

Sony Ericsson W595 Walkman, de var den första kameran jag använt för att göra en kortfilm. Jag och min kompis var 12 år, rastlösa och hade inget för oss, vi lekte runt och filmade varandra med våra mobilkameror, en av oss kom på den genialiska iden “ska vi inte göra en liten sketch typ”, och de gjorde vi. Det var grunden till EDE Film, och “kompisen”, Dennis Andersson som han heter, är fortfarande min kompis, men även en fantastisk fotograf.

Som tur är så finns inte den där “sketchen” kvar. Det är nog tur, men det fina med detta är att det var början till där vi står idag. Den lilla händelsen fick oss att vilja fortsätta att skapa.

Genom åren har vi jobbat med väldigt många människor, men av alla vi jobbat med så har 4 stycken fastnat och tillsammans så är vi 6 grundpelarna som utgör EDE Film. Vi gör allt arbete inom teamet. Manus, planering, inspelning, efterbearbetning

Vi strävar alltid efter att skapa filmer som vi själva vill se. Det finns ofta begränsningar inom ”vad man kan skapa för slags film”, speciellt i Sverige. För oss handlar det om att skapa exakt den filmen vi vill. Vi ser inga begränsningar inom filmskapandet och vad man kan göra. Vill vi göra en film, då gör vi den. Vi skapar ofta genrefilmer, gärna mycket kostym, smink och andra spännande estetik.

Besök våran hemsida för att läsa mer!

%d bloggers like this: